vineri, 7 noiembrie 2008

Către cititor

Îmi pare teribil de rău ca eu sunt cel care-ţi spune asta,însă nu vei fi niciodată fericit.
Nu vreau să te rănesc.Ţi-o spun deoarece cred că aşa e drept, să fiu sincer cu tine înainte de a începe.Sper că apreciezi acest lucru, pentru ca nimeni nu va mai fi drept sau sincer cu tine de acum în colo.Deci încă o dată, îţi spun din capul locului:nu vei fi niciodată fericit.Ţi-o dau in scris, şi să-ţi fie de bine!
Vreau să ieşi din casă, în cea mai însorită, minunată zi a anului, şi să rosteşti cu voce tare:”N-o să fiu niciodată fericit!”. Chiar şi în căldura aceea, ar trebui să reuşeşti să-ţi vezi respiraţia rece, aburită, confirmând aceasta afirmaţie.Singurul mod de a evita să-ţi vezi respiraţia este să o spui cu mândrie, ca un om înţelept:”N-o să fiu niciodată fericit!” Încearcă s-o spui din când în când.
Când mă gândesc la tine, mă gândesc la un norişor ca din desene animate atârnând deasupra capului tău, o ploaie torenţială a ta, personală.Te văd udându-te până la piele,îţi văd îintreaga fiinţă şiroind de apă, şi eşti mereu bolnav pentru că nu te poţi usca niciodată.Vremea rea te deprimă,obrajii îţi şiroiesc de lacrimi de crocodil, dar lacrimilie se evaporă şi se preschimbă într-un alt nor care se revarsă şi mai nemilos peste tine.Nu poţi câştiga.
Va fi trist.N-o să te alegi niciodată cu fata.N-o să găseşti niciodată dragostea adevărată.N-o sa găseşti nici un prieten demn de încredere.N-o să fii niciodată mulţumit.N-o să ai niciodată destul.Iarba ar putea întotdeauna fi mai verde.Iarba va trebui întotdeauna tunsă.Zilele îţi vor fi lungi şi lipsite de orice distracţie.Nopţile îţi vor fi singuratice, şi cam atât.Vei aştepta întotdeauna zile mai bune,care nu vor veni niciodată.Şi mai ales, în mod absolut categoric,n-o să ai niciodată cugetul împăcat.
Vor fi zile în care te vei prăbuşi in genunchi şi, ţipând, îţi vei pleda cauza în faţa a orice ar putea sa te audă.Dar Lucrul Acela Numit Dumnezeu nu te poate ajuta şi nu te va ajuta.Mă gândesc la ceruri ca la o metropolă sclipitoare,şi în cel mai înalt şi sclipitor zgârie-nori şade Primarul,foarte ocupat cu tot felul de înţelegeri pe care le încheie în spatele unei uşi care n-are clanţă.Nu este niciodată accesibil,nu preia nici un apel pentru moment.Apoi mi-i imagienz pe toţi îngerii aceia blonzi, perfecţi, lipsiţi de organe genitale externe şi de picioare,strângându-se laolaltă şi arătând spre noi, cei de-aici de jos,râzând de noi şi spunând printre chicoteli:”Bieţii nenorociţii ăia mici!” Ce se mai distrează pe socoteala noastră!
Mai curând noi vom răspunde-sau nu vom răspunde-rugăciunilor tale, decât ei.Noi îţi vom vom controla destinul şi vom veghea asupra ta.Nu dumnezeii ori îngerii.Nu morţii.Ci noi.Bărbaţi şi femei.Adulţi cu relaţii încâlcite şi planuri ascunse.Foşti copii.
Îţi vom permite să ai nevoie,dar îţi vom respinge pretenţiile.Vom avea grijă să te ţinem la distanţă de orice condiţii favorabile fericirii pe termen lung.Dacă printr-o greşeală vei trăi o senzaţie ce aduce a fericire, atunci fă tot ce poţi ca să o trăieşti din plin.Profită cât mai mult după urma ei pentru că noi nu o vom lăsa să dureze.
Din nou îţi spun că-mi pare rău.E adevărat ceea ce se zice.Viaţa nu e dreaptă, mai ales în ceea ce te priveşte.Singura consolare pe care ţi-o pot oferi este că lucrurile pe care le vei face în toată această singurătate si suferinţă vor dăinui mai mult decât disperarea ta şi cruzimea noastră.Tortura noastră este temporară, munca ta este eternă.Ţinând minte acest lucru, cu toţii vom câştiga pe termen lung.
Prin urmare,în numele tuturor celor pe care-i vei întâlni,îţi cer scuze anticipat pentru orice suferinţă sufletească pe care ţi-o vom provoca.Te-aşteaptă vremuri grele,copile.Consideră-te avertizat.



( Joey Goebel - "Torturati-l pe artist!")

5 comentarii:

  1. Ieri am citit majoritatea postarilor pe blog . fiind interesante m`am apucat shi astazi sa le citesc , caci ieri mi`a fost lene sa le termine , recunosc lene`ai mare cucoana la casa omului.Citind acest blog am descoperit minunatul artist care spune lucrurilor pe nume , fara menajamente , fara nici o predica sau un preludiu inainte vazand lucrurile asha cum sunt ele . Ash vrea sa ii multzumesc shi eu lui cum shi el multumeshte altor oameni care fac ceva in favoarea lui sau a altcuiva , pentru ca spune lucrurilor pe nume shi observa raul ce se abate asupra noastra ,de cand ne nashtem shi pana murim , shi poate shi dupa , caci nimeni nu poate shtii ce vom fii sau nu vom fii . E mai vine sa vezi doar partea rea a lucrurilor, shi bucurandu`te ca un copil de 3 ani cand primeshte o bomboana decat unul care nu vede decat partea frumoasa a lucrurilor shi nu`i pasa de raul din jur . Nu zic ca acestui " artist " ii pasa mai mult decat mie de restu` sau altor oameni . In final vreau sa`i zic artistului : "Itzi multzumesc ca vezi lucrurile asha cum sunt si le spui pe nume ! " (Sar putea sa fii facut greseli ortografice sau gramatice . Imi pare rau , dar cred ca am spus esentialul.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce deprimant! ...si prea...dur....

    RăspundețiȘtergere
  3. Si totusi,
    Harlan

    - o scrisoare pe care i`am scris`o lui vincent cand avea sapte ani

    RăspundețiȘtergere