joi, 18 decembrie 2008

cald?!

Fericire?
Cum poti sa afirmi ca iubesti pe cineva si apoi sa zici ca te-ai inselat? Ba,nu stiu. Cert e ca am facut asta,o singura data ce-i drept,dar sunt pe deplin vinovata.
Cum poti sa 'iubesti' pe cineva si apoi sa te racesti asa,pur si simplu? Sa te saturi de 'iubire'? Sau..nu te saturi.Te plictiseste?
As vrea sa pot sa afirm ca scanteia aia nenorocita care se aprinde,atat de incapatanata la inceput,se inteteste; dar nu-i asa in unele cazuri. In cazul meu n-a fost asa.
Am pornit de la ideea de a scrie despre 'fericire', si care e fericirea cea mai mare daca nu caldura provocata de un zambet? (cred ca deja suna cliseic).
A fi vesel nu-i totuna cu a zambi.
Si mie mi se zburleste parul de pe maini (care sa stiti ca-i abundent) cand obtin un zambet.Ma binedispune toata ziua.
Oamenii nu mai apreciaza lucrurile marunte (iarasi un cliseu,dar foarte adevarat). Ce-i aia poezie? Ce-i aia scrisoare? Ce-i aia zambet? Ce-i aia floare? Acum avem internet,messenger,prezervative si cosmetice. Ne auto-distrugem si "ne doare-n prispa". Nu incerca sa negi,ca stii ca-i asa.
Imi plac florile de camp,au un miros delicat si sunt ca niste sufletele mici.
Fericit esti,prietene,atunci cand stai intins pe iarba cu ea si ii bagi mana sub tricou si simti pielea neprelucrata, atat de diferita de hainele groase de iarna cu care te-a obisnuit.Fericit esti cand se intoarce cu spatele la tine si-si trage palaria pe cap,dar apoi tresare pentru ca o gadili, si zambeste.
Fericita esti atunci cand te intalnesti accidental cu el la metrou.Fericita esti cand el zice ca n-are bani la el,dar ca prefera sa ramana cu tine.Dragut, nu? Pacat ca asta nu se intampla prea des.
Imi place fericirea altora, cu asta ma hranesc de la un timp (plus shaorma) si da,inca mai cred in dragoste si in fericire, chiar daca toti bolovanii care-mi sunt fututi in cap imi spun sa pun dracului mana pe carte.

"Fericire-i cand sunt cu tine".

3 comentarii: