vineri, 5 martie 2010

Do it Pallady style!

Buna ziua, in acest episod al "Marilor tehnici ale lumii" veti invata antica tehnica de a desena si a picta in mod economic cu plante si flori.

Pentru necunoscatori aceasta este una dintre cele mai eficace, mai rapide si in special expresive tehnici de a picta.
Aceata tehnica a fost inventata de marele artist roman Theodor Pallady in "Epoca Palladydiana" cunoscuta ca si Art Nouveau. Pentru mai multe informati despre Pallady goggle-iti sau click aici.

In ce consta aceasta tehnica avansata:

Pentru inceput trebuie sa gasesti un loc, o gradina, o pajiste cu multe flori si mai ales multe varietati de flori. Un parc, gradina unui spital, gradina bunicii, in fata/spatele unui bloc... oriunde, cat timp nu cumparati flori... de ce sa cheltui bani cand au facut-o altii inaintea ta?!
Asigura-te ca ai la tine un cutitats, o foarfeca sau macar un cutter ca sa tai florile si un recipient destul de incapator cum ar fi o punga sau un ghiozdan.
Pentru a-ti crea o paleta destul de variata iti trebuie diferite plante pentru a crea diferite culori. Acestea sunt cele mai importante: galben galbenele (utilizat foarte mult de Pallady), verde urzica, albastru albastrea, si violet violeta. Apoi din trandafiri poti face mai multe nuante de rosu, roz, galben si alb. Pentru verde aduna iarba si buruieni la nimereala (mare atentie la locurile pentru caini, te asteapta surprize!). Albastru n-avem.
Acum ca stii ce sa iei, ia.

Acum ca ai materiale, gaseste un loc pentru a-ti incepe creatia.
Cel mai recomandat ar fi un atelier, dar din moment ce vrei sa pictezi cu flori...probabil n-ai asa ca ne putem multumi cu pivnita bunicii.
Ai grija inainte de a lucra, sa fabrici o coroana cu lumanari in stilul Michelangelo pentru a vedea mai bine in pivnita. Poti achizitiona o coroana de calitate la urmatorul site: www.dragomileana.com.

Incepem sa pictam.
Aduna intr-un manunchi florile de culoare dorita sa freaca cu miscari decise plansa de lucru.
Pentru a combina doya culori mai aduna un manunchi de cealalta culoare si tine-l in cealalta mana. Acum freaca cu amandoua in alternativ. Pentru o amestecare mai buna se recomanda miscari circulare.
Iar daca esti un extremist ca si Pallady si vrei sa folosestie de la 3 la mai multe culori...foloseste si picioarele, dintii, limba si alte parti ale corpului. Expresivitate asigurata!.

Acum ca cunoasteti tehnica, vi s-a descis un nou drum inainte spre o cariera de artist.
Felicitari si spor la lucru!


*Informatiile prezente in acest ghid nu au fost niciodata verificate, iar existenta lui Pallady nu a fost niciodata dovedita.
**Nu se returneaza bani.

5 comentarii:

  1. pusy dhhjraga,
    do it palade style, do it her way!





    albert.san

    RăspundețiȘtergere
  2. doamne sfinte ce-i asta!? =))))

    p.s. gabi,te rog io nu te vota singur la poll! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. nu a votat ma singur...nu te mai lua de el=))

    didian:))

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce m-as vota singur cand e evident ca am atatia fani?


    yo

    RăspundețiȘtergere
  5. gabi te concediez daca-ti mai dai voturi/commenturi singur !

    RăspundețiȘtergere