miercuri, 8 aprilie 2009

dop

Stii cum e cand ploua vara? Cand se varsa pe tine bobitele alea mici parca desprinse dintr-o lustra veche? Si cand se trantesc pe pamant,cu atata hotarare si indarjire,de parca ar cauta sa se infiga cat mai adanc in asfaltul ala scorojit,fierbinte,care miroase a praf uscat. Si se desprind de materia gri care oscileaza deasupra,suflata de o adiere dulceaga si se arunca inainte, sfidand orice fisura obraznica..Si ataca.Dupa ce se opreste,cerul ramane acoperit de tesatura aia de fibre cenusii,dense,dar translucide prin care se revarsa bucatele carnoase de soare. Din asfaltul inchis la culoare,umed, se ridica nonsalanta o panza albicioasa,cu o tenta sidefie care se raspandeste in aer, conferindu-i "acel ceva" tipic de dupa furtuna.E un joc al naibii de complex intre panza sticloasa si darele aurii care se scurg prin ea.Si te astepti ca iarba aia cruda sa fie ca in reclame,catifelata si placuta la atingere,dar nu.E aspra si uscata,ca un smirghel,lipsita de viata si vitalitate.Ea iti dovedeste ca te inseli.Ea iti demonstreaza ca tu crezi ce vor altii sa crezi.Iti induc niste idei fixe,niste tipicuri pe care daca nu le urmezi nu faci nimic.Cel putin asa iti spun ei.Tu ce crezi?Daca-ti spun ca cerul e plin de stele,chiar daca nu le vezi..ma crezi.Daca-ti spun ca banca de langa tine e proaspat vopsita..pui mana sa te convingi.De ce? Pentru ca ti-au fost inserate niste harti cu drumurile pe care trebuie sa le urmezi,fara sa pui intrebari.Daca te abati pe o straduta laturnica esti considerat schizofrenic si te-ai dus dracu.
Si ma seaca oamenii ca voi (da,iar incep). Va pisati atat pe voi sa mergeti in weekend la padure "ca-i curat si frumos" cand voi in parcuri va aruncati dozele de bere in iarba. "E biodegradabil,ce pula mea!".A da? E biodegradabil in pula ta,da' gandeste-te in sloboz ca nu esti singur pe lumea asta.Muist prost ce esti. Traiesti acolo in ignoranta si in egoismul tau care-ti explodeaza pe sub piele. Arunci pe jos si te vaiti ca "asa o capitala europeana e murdara".Ce sa spun,m-ai dat pe spate cu atata dragoste pentru tara ta.Ratat imbecil ce esti.
Acum,ce-i drept,e si vina celorlalti.Am mers cu gunoaiele in mana 2 kilometri pana sa dau de un cos de gunoi care sa salveze penibila situatie.Langa el mai erau vreo 3.DE CE? De ce mortii ma-sii nu le-au rasfirat nitel? De boi.Pentru ca-i doare fix in coiu' stang.Pentru ca ignoranta ne invaluie ca o nenorocita de patura imbibata cu otrava.
Pentru ca voi promovati ignoranta,iar eu nu sunt de acord.

Un comentariu: